Omgeving

 

De Dobbeplas

Zicht vanaf de Dobbeplas

Horecavoorzieningen:

Monument korenmolen Windlust

De molen is gewoonlijk geopend op zaterdag en als de molen draait.  Individuele bezoekers zijn vrijwel altijd welkom als één van de molenaars aanwezig is.

Sport en ontspanning: u kunt gebruikmaken van de aan de overkant van bed en breakfast Molenzicht vrij gelegen skeelerbaan (300 meter), welke in de wintermaanden gebruikt wordt als ijsbaan.

Natuurgebied Dobbeplas is bij uitstek de plek voor een actief dagje uit zoals zwemmen en fietsen. Het effect van de frisse-wind: een ontspannen, rozig en voldaan vakantiegevoel. Er zijn er diverse wandelpaden en een hondenbos.  Op de kleine heuvel aan de rand van de plas kun je genieten van een fantastisch uitzicht.

Heerlijk strandje en zwemwater

Heerlijk strandje en zwemwater

 

Bieslandse Bos is een jong bos, maar wel al heel gevarieerd. Samen met De Balij vormt het Bieslandse Bos een gestaag groeiende ‘groene long’ tussen Delft en Zoetermeer.
Je kunt er wandelen door natuurlijk bos en nat moerasbos, er zijn fietspaden en picknickplekken en er wonen tal van vogelsoorten: van sprinkhaanzanger tot krakeend en van de mooie lepelaar tot de grote zaagbek.

Zwembad de Viergang (2 km) Neem een duik in het diepe, een ritje van de glijbaan, of door de draaikolk, even naar buiten zwemmen en daarna heerlijk bubbelen in het bubbelbad. Alle baden zijn tijdens het recreatief zwemmen beschikbaar en er zijn extra speelelementen in het diepe bad.

Sauna en Beautycentrum Centre du Lac (7 km) 

 

Even naar de stad:

Nootdorp Centrum (1,6 km) Winkelcentrum Parade, dorpse gezelligheid met een stadse allure.

Prinsenstad Delft (5 km)
Stad van Delfts blauw, Oranje en Vermeer. Een stad van ruim 760 jaar oud van prachtig bewaarde historie. Delft is een culturele stad. Er zijn tal van musea, galeries en wekelijks nieuwe tentoonstellingen. Delft was niet voor niets uitgeroepen tot Kunststad 2010…! 
Delft is met de fiets of wandelend te bereiken via de mooie Nootdorpse plassen en Delftse Hout.
Den Haag (10 km)
Vanwege de (politieke) geschiedenis van Den Haag zijn er talloze historische gebouwen, paleizen, pleinen en parken te vinden.
De mooie hofstad Den Haag is goed bereikbaar per auto, fiets of met tram 15, vertrekkend vanuit Nootdorp centrum elke 10 minuten.
Scheveningen (16 km) 
Kilometers lang strand in de achtertuin, dat is Scheveningen voor Den Haag. Vier seizoenen per jaar een heerlijke plek om te vertoeven. Met een glas Chardonnay op een loungebank in de zon of juist met zeiljack vol in de wind.
De Strandexpress 5 rijdt van 14 mei tot 24 aug. op zondagen de route van tram 15.